Vesimittareita vaihdetaan etäluettaviin

11.2.2022

Vesimittareiden vaihtoa etämittareihin jatketaan huhti-toukokuussa siten, että saatetaan loppuun mittarivaihdot alueilla, joilla vaihdot on aloitettu.

Vesimittari on vesihuoltolaitoksen omaisuutta ja sen normaali vaihto on asiakkaalle maksuton. Vaihtotyö voi vaatia vesihuoltolaitoksen lisäksi toimenpiteitä myös liittyjältä, mikäli kiinteistön omissa vesihuoltolaitteissa havaitaan puutteita. Esim. vesimittarin molemmin puolin olevat sulkuventtiilit kuuluvat kiinteistön omaan huoltovastuuseen. Mikäli kyseiset osat joudutaan mittarinvaihdon yhteydessä uusimaan, veloitetaan uusimiskustannukset kiinteistön omistajalta.

Etäluettavien vesimittareiden lukeminen toteutetaan erillisellä autossa kuljetettavalla lukukalustolla, ja etäluenta suoritetaan kerran vuodessa tasauslaskutusta varten. Vesilaskutuskäytäntö säilyy entisellään eli vuodessa on kolme arviolaskutusta ja yhdistetty tasaus- ja arviolaskutus.

Jäätyneen tai muutoin asiakkaan toimesta vaurioituneen vesimittarin vaihdon maksaa aina kiinteistönomistaja.

Vaihtotyön tekevä henkilö (puhelinnumero 040 488 6201) on yhteydessä kiinteistönomistajaan sopiakseen mittarinvaihdon ajankohdan. Työt suoritetaan arkisin.

Tietoa etämittarista

« Takaisin